Με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κορυφαία ακαδημαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και εισαγωγή στις πλέον απαιτητικές σχολές τους ολοκληρώθηκε η ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 για τους αποφοίτους και τις απόφοιτες του International Baccalaureate Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια.
Από τους 75 τελειόφοιτους μαθητές του ΙΒ, οι 72 έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης, ενώ οι περισσότεροι εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε περισσότερα από δύο πανεπιστήμια σε διαφορετικές χώρες.
Με βάση τις οριστικές τους επιλογές και τις εγγραφές
- Σαράντα πέντε (45) θα εγγραφούν σε βρετανικά πανεπιστήμια (Imperial College, University College London, King’s College, Queen Mary University, St George’s University, University of Edinburgh, University of Glasgow, University of Bath, Warwick University, University of York, University of Manchester κ.α.)
- Δεκατέσσερις (14) απόφοιτοι θα εγγραφούν σε αμερικάνικα πανεπιστήμια (Northwestern University, Brown University, Pomona College, Wellesley College, Worcester Polytechnic Institute, Stevens Institute of Technology, Βoston University κ.α.)
- ‘Εντεκα (11) θα εγγραφούν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (Maastricht, Tillburg, Erasmus, Groningen στην Ολλανδία. Bocconi University στην Ιταλία, Glion Institute of Higher Education στην Ελβετία κ.α.)
- Δύο (2) θα εγγραφούν σε πανεπιστήμιο του Καναδά (McGill University)
Επτά (7) απόφοιτοι του ΙΒ στο Κολλέγιο Ανατόλια έχουν γίνει δεκτοί στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και συνολικά δεκαεπτά (17) απόφοιτοι θα σπουδάσουν στα 20 πρώτα πανεπιστήμια σύμφωνα με την κατάταξη των βρετανικών «Times». Επιπλέον, πέντε (5) απόφοιτοι έχουν γίνει δεκτοί σε Πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα των 20 καλύτερων ιδρυμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με την κατάταξη των «US News».
Οι τελειόφοιτοι εξασφάλισαν τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης και με διεθνές κύρος, όπως σχολές Ιατρικής, Βιο-ιατρικής, Βιοχημείας, Φαρμακολογίας, Νομικής, Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνικές, Οικονομικών & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Computer Science, Καλών Τεχνών, κ.ά..
Ανάμεσα στους μαθητές που έχουν γίνει δεκτοί στα ευρέως γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα και που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχει το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ο Μάρκος Μαρκάκης και η Δανάη Φλεβαράκη.
Ο Μάρκος Μαρκάκης, τελειόφοιτος του Γενικού Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, έχει γίνει ήδη δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ. Σημαντικό ρόλο για την επιλογή του από το κορυφαίο πανεπιστήμιο έπαιξαν τόσο οι άριστες επιδόσεις του στα μαθήματα, όσο και η συγκροτημένη προσωπικότητά του, οι κοινωνικές ευαισθησίες, η κριτική σκέψη, το ήθος και η ευρύτητα των ενδιαφερόντων τ
ου. Επιπλέον ο μαθητής έχει γίνει δεκτός στα Imperial College London και University of Edinburgh στη Μ. Βρετανία. Το 2015 κέρδισε με την ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια την 1η θέση στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης και το 1ο βραβείο στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην Εθνική αποστολή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. To 2013 o μαθητής επελέγη και παρακολούθησε με πλήρη υποτροφία στις ΗΠΑ το θερινό πρόγραμμα του Center for Talented Youth στο πανεπιστήμιο του Johns Hopkins.
Η Δανάη Φλεβαράκη ολοκλήρωσε με υποτροφία το διετές πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ International Baccalaureate του Κολλεγίου Ανατόλια και πρόσφατα έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο Pomona College της Αμερικής (πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα Liberal Arts Colleges των ΗΠΑ). Επίσης έγινε δεκτή και στα βρετανικά πανεπιστήμια Imperial College, University College London και University of Bath, για σπουδές Electrical and Electronic Engineering. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΒ Diploma η μαθήτρια είχε επιλέξει έναν απαιτητικό συνδυασμό μαθημάτων που ανταποκρίνονταν απόλυτα στα ενδιαφέροντά της. Η ερευνητική της εργασία ήταν οι εφαρμογές πρώτων αριθμών στην Κρυπτογραφία, ενώ στη Θεωρία της Γνώσης χρησιμοποίησε παραδείγματα από πεδία της Φυσικής, της Αρχιτεκτονικής, Γλυπτικής και εικαστικών τεχνών για να συζητήσει κριτικά αν η γνώση σε κάποιο επιστημονικό πεδίο εξελίσσεται σύμφωνα με τη Θεωρία της Φυσικής Επιλογής. Η μαθήτρια διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στους ομίλους του σχολείου και στις εθελοντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς υπέρ φορέων όπως η ΜΚΟ «Άρσις» και η Σχολή Τυφλών.