Στην κορυφή των e-sports games: Σταύρος Σταυρακίδης ή αλλιώς StavAttack.

Βρίσκεται στην κορυφή των e-sports games από το 2012 όταν αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Ελλάδα. Κυπελλούχος Ελλάδος το 2015. Πρόκριση και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Gillete-Gifinity στο Λονδίνο το 2016. Ο λόγος για τον απόφοιτο του Κολλεγίου Ανατόλια Σταύρο Σταυρακίδη ή αλλιώς StavAttack. 🏆🎮 #esports #StavAttack #anatoliacollege

Διαβάστε δείγμα της συνέντευξή του στο sdna.gr.

Σταύρο πες μας δύο λόγια για σενα:

«Το όνομα μου είναι Σταύρος Σταυρακίδης, και το nickname μου είναι StavAttack. Είμαι από την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από την κάτω Τούμπα, είμαι σπουδαστής Πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, όπου φοίτησα με μερική υποτροφία».

Πως προέκυψε το Nickname σου;

 «Έπαιζα για πλάκα counter strike και ήμουνα τόσο πολύ ώρα νεκρός που είχα άπλετο χρόνο να σκεφτώ ψευδώνυμο. Σκέφτηκα, λοιπόν πως όταν παίζω παιχνίδια που ανήκουν στον κλάδο μου είμαι πολύ επιθετικός παίκτης και φυσικά ότι με λένε Σταύρο… οπότε StavAttack»

Σε ποια ηλεκτρονικά παιχνίδια έχεις διακριθεί; 

«Στο PES και στο Fifa. Μέσο των οποίων έχω κερδίσει πάρα πολλά τουρνουά. Η τελευταία μου μεγάλη διάκριση ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Fifa 2017, μόλις με έξι μήνες ενασχόλησης με το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς και να ακολουθήσεις επαγγελματικά ένα τέτοιο σπορ;

«Από πολύ μικρή ηλικία, έγινε το «λάθος» να μου αγοράσουν την πρώτη κονσόλα μου, η οποία ήταν το Super Nintendo. Μεγαλώνοντας και Παίζοντας πολύ συχνά με τους φίλους μου σε Playstation ανακάλυψα ότι ήμουν ο καλύτερος παίκτης της παρέας. Το 2010-11 πρόσεξα το διαφημιστικό της επίσημης Ελληνικής Pro Evolution Λίγκας (PES LEAGUE GREECE) και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε πιο υψηλό επίπεδο. Τα πράγματα στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, καθώς το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό και απαιτητικό. Το να φτάσω και να ξεπεράσω αυτό το επίπεδο, σε συνδυασμό με το άψογο κλίμα που είχε δημιουργήσει τότε αυτή η λίγκα με έκανε να θέλω να ακολουθήσω επαγγελματικά την σκηνή των esports».

Ποια ήταν η καλύτερη εμπειρία σου;

«Είχα πολλές καλές εμπειρίες στα 7 χρόνια που ασχολούμαι με αυτόν τον κλάδο, όπως το ότι ψηφίστηκα ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς 2012 στην Ελλάδα, μόλις ένα χρόνο αφότου είχα ξεκινήσει να αγωνίζομαι στην λίγκα, επιπλέον το ότι βγήκα κυπελλούχος Ελλάδος το 2015, αλλά πιστεύω πως η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν η πρόκριση και η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Gillete-Gifinity το 2016, όπου έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Πράγματι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου και δε θα ξεχάσω ποτέ μου τους πανηγυρισμούς μου τόσο στην Online πρόκριση που κυριολεκτικά με άκουσε όλο το τετράγωνο (γέλια), όσο και στα γκολ που πέτυχα στο Λονδίνο».

Που θέλεις να φτάσεις, ποιο είναι το όνειρο σου;

«Καταρχήν θα ήθελα, να εκπροσωπήσω κάποιον επαγγελματικό σύλλογο, όπως επίσης να φτάσω στην κορυφή του κόσμου! Εάν το δούμε μακροπρόθεσμα, θα ήθελα να συνεχίσω την ενασχόληση μου με αυτό το χώρο, είτε ως «κυνηγός» ταλέντων είτε ως προπονητής κάποιας gaming ομάδας ή και γιατί όχι οργανωτής παγκόσμιου βεληνεκούς ανταγωνιστικών τουρνουά».

Τι κάνεις αυτή τη περίοδο;

«Αυτή την περίοδο είμαι Free agent, καθώς πριν δύο μήνες αποχώρησα από την ομάδα που ήμουν και πλέον ψάχνω μια ομάδα που θα με σέβεται και θα μπορέσει να ικανοποιήσει τα θέλω μου».

Πες μας δύο λόγια για τα esports:

«Τα esports, όσο στο εξωτερικό τόσο και στην Ελλάδα είναι από τις πιο ραγδαίες αναπτυσσόμενες βιομηχανίες. Στην Ελλάδα είναι γεγονός, πως όλα πηγαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς διαφημίζοντας παιχνίδια οι εκπρόσωποι των οποίων κατά 95% είναι κάτω του μετρίου επιπέδου, παραβλέποντας τους παγκοσμίου επιπέδου παίκτες άλλων παιχνιδιών όπως Fifa, NBA 2K, Pro evolution soccer και Mortal Kombat, μη δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς να αναδειχθούν, καθώς στη χώρα μας είναι όλα συμφέροντα και βοηθάνε μόνο ότι πουλάει, είτε είναι υψηλού επιπέδου είτε όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το επίπεδο του LOL (league of legends) στην Ελλάδα που είναι πολλές κλάσεις χειρότερο από αυτό του εξωτερικού».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα σου;

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου μέχρι τώρα παικτικά, ήταν ο αποκλεισμός μου ένα ματς πριν την πρόκριση στο παγκόσμιο του PES 2013 που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι. Γεγονός το οποίο με στιγμάτισε και με έκανε να σκεφτώ να τα παρατήσω».

Πόσες ώρες την ήμερα σπαταλάς για να βελτιώσεις τις ικανότητες σου;

«Τα παιχνίδια με τα οποία ασχολούμαι, πιστεύω δεν θέλουνε καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, διότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις σε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και να χάσεις την φαντασία σου και την δημιουργικότητα σου».

Έφτασες εδώ μέσα από την σκληρή δουλειά ή ως ένα βαθμό θεωρείς ότι είναι έμφυτο ταλέντο;

«Πιστεύω ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων σε κάνει παγκόσμιας κλάσης παίκτη».

Σε βοήθησε κάνεις να φτάσεις ως εδώ;

«Ο Πατέρας μου λίγο καιρό πριν φύγει από την ζωή, με έβλεπε να παίζω και μου είχε πει χαρακτηριστικά «το χεις». Αυτό με ώθησε πάρα πολύ στο να γίνω τέτοιου επιπέδου παίκτης και σίγουρα είναι πολύ περήφανος βλέποντας με από ψηλά».

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν έφηβο που θέλει να ξεκινήσει μια τέτοια καριέρα…

«Να κοιτάξει πρώτα απ΄όλα την παιδεία του και το μέλλον του, να μην παρατήσει ποτέ τις σπουδές του, καθώς όταν έχεις υγιή νου μπορείς να πρωταγωνιστήσεις όπου θέλεις».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του στο sdna.gr


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College